Salicyl Pads

Puistjes, huidveroudering en pigmentvlekken?

Zichtbare en onzichtbare bultjes in je huid kunnen veroorzaakt worden door talg.
Teveel talg is vaak de oorzaak van puistjes, huidveroudering en pigmentvlekken.
Bij teveel talg in de huid wordt een overmaat aan zuren gevormd door aanwezige bacteriën, die de haarzakjes in de huid irriteren. Hierdoor ontstaan puistjes.
Teveel talg werkt als lijm, waardoor de buitenste huidlaag niet wordt afgestoten, omdat de dode huidcellen niet loslaten. Je poriën kunnen verstoppen en je huid neemt geen crèmes meer op.
80% van de vrouwen en 100% van de mannen heeft een vette huid.
Bevinden zich grote poriën op je voorhoofd, neus en kin, de zogenaamde T-zone, dan heb je een vette huid.

Salicylzuur is een vloeibare vetoplosser. Het vermindert de talg in de huid en verkleint de poriën. Met salicylzuur kun je ontstekingen (acne) voorkomen.

TE pads van ZO Skin Health bevatten 2% salicylzuur.

Cebatrol pads van ZO Medical bevatten 2% salicyl-, glycol- en amandelzuur en helpen nog beter om ontstekingen te voorkomen.

De vloeistof uit het bij de pads behorende blauwe flesje doe je in het witte doosje bovenop de droge wattenschijfjes, waardoor die doordrenkt raken met de vloeistof.
De pads of wattenschijfjes volgens behandelplan 1-2 x per dag gebruiken.
Het natte schijfje vooral op de puistjes of bultjes aanbrengen en net zolang over je hele gezicht wrijven, behalve bij je ogen, tot het schijfje droog aanvoelt.
Je kunt dus zelf je bultjes of puistjes met de pads behandelen. Je kunt ze ook door mij laten verwijderen tijdens een reinigingsbehandeling. Zo werken we samen zodat je weer een gladde schone huid krijgt.

 

Comments are closed.